In mijn blog “hoe gaat het met OGOO” van afgelopen juni heb ik geprobeerd jullie een inkijk te geven in de start fase van OGOO BV. Nu zijn we bijna 3 maanden verder en de tijd schiet voorbij. Ik weet nog dat ik met trots medewerker nummer 1, Cris Kaai kon aankondigingen. Ondertussen kon ik jullie afgelopen week al melden dat ook nummer 4(haar naam laat ik op verzoek nog even onvermeld) heeft getekend, zij gaat per 1 oktober starten net als Mieke Rozeboom-van Deventer overigens. Met ook nog Gilbert Pakviserbij is de verhouding man/vrouw in het OGOO Team op dit moment dan ook 50/50. Benieuwd hoe lang we dit kunnen volhouden, geen doel op zich maar wel goed voor het team.

Het noemen van nummers voor de teamleden heeft ook nog voor enige ‘reuring’ gezorgd, waarbij een aantal van jullie mij de tip gaven dat medewerkers toch vooral geen nummer willen zijn. Bedankt voor die tip overigens, stof tot nadenken is altijd goed. Echter in dit geval leven de nummers een ander leven dan in het gezegde: “een nummer zijn” (=van weinig betekenis zijn of althans zo behandeld worden) [Bron:Woorden.org].

Het tegenovergestelde is waar, bij OGOO is elke persoon van wezenlijk belang voor het team en zo wordt je ook behandeld. Wat de nummers bij OGOO inhouden werd mooi verwoord door Bas van Dijk (Directeur Zorgon & Zapphire) als reactie op een opmerking hier over hier op LinkedIn. Hij schreef: “Het aantal teamleden is al bepaald toch? 30 volgens mij. Kortom 30 unieke posities in te vullen. Trek je de analogie naar het voetbal, kon dit zomaar eens het nieuwe Barcelona of de aankomende wereldkampioen zijn! Welk talent wil daar nu niet spelen? Drager worden van een geweldig rugnummer in een super team dat hier wordt gesmeed, of behandeld worden als nummer zijn twee verschillende dingen denk ik.” Mooier dan hij had ik het niet kunnen verwoorden, hij slaat de spijker op zijn kop hiermee.

Met andere woorden er zijn nog 26 nummers te vergeven op dit moment.

Ik kan jullie ook wel verklappen dat Cris, Gilbert, Mieke & … erg trots zijn op hun nummer. Met de nu nog onbekende nummer 4 (#StayCurious) had ik eerst ‘de afspraak’ dat zij nummer 8 zou worden, tzt zouden we weer contact hebben. Maar toen zij tussentijds terug kwam met de vraag of nummer 8 al in beeld kwam, kwamen we samen tot de conclusie dat nummer 4 passender was en gunde zij nummer 8 aan een ander… ( er zijn nog 3 wachtenden voor u)

Over nummers gesproken in mijn budgetplan voor 2018/’19 heb ik gerekend om met 4 teamleden 2018 af te sluiten. Met de huidige 4 en een aantal die e.e.a. in beraad hebben en de gesprekken die nog lopen verwacht ik hoger uit te komen. (stiekem hoop ik op minimaal 6, en een paar van jullie die dit lezen weten vast wel dat ik jullie daar graag bij zou zien ;-)) Voor het unieke Kerstfeest voor OGOOïsten + partner heb ik voor alle zekerheid dan ook maar een paar extra plaatsen gereserveerd….

Energieke groeten, Gjalt

To be continued. #StayCurious

Leave a Reply