Voor iedereen die (vrij) onbekend is met Scrum is er genoeg materiaal om er meer over te komen weten. Je kunt de Scrum Guide lezen, YouTube afstruinen en er zijn ook boeken die je op weg kunnen helpen. En dan? Dan weet je een stuk meer maar blijf je nog met vragen zitten. Wat we als Agile Consultants vaak horen is “hoe werkt het dan in de praktijk?”. Wij willen het de vragensteller graag laten ervaren hoe scrum in de praktijk werkt. We willen dit laagdrempelig doen en het liefst in een kort tijdsbestek. Maar hoe?

En het antwoord op deze vraag kwam al snel uit ons OGOO team, namelijk een Agile Lego workshop! Op een speelse wijze ervaren hoe Scrum werkt door een stad van Lego te bouwen met elkaar.

Maar hoe ga je zo’n workshop faciliteren? Tijd om het zelf te proberen en leren! En om onze rugzak te vullen met deze kennis en kunde hebben we op 13 december een interactieve avond gehad, gefaciliteerd door Agile Coach Daphna. Zij liet ons ervaren hoe zo’n Lego workshop verloopt met daarbij waardevolle tips voor als je zelf de workshop gaat geven.

En wat een ervaring was dat zeg! De avond heeft bewezen dat Scrummen met Lego een goede simulatie is om te ervaren hoe de werkwijze werkt. Maar daarnaast ook ons laten ervaren hoe we als team kunnen samenwerken en vooral plezier hebben!

En samenwerken en plezier? Daar staan we als OGOO voor!

Leave a Reply