Goeie voornemens

Al enige tijd waren meerdere OGOOïsten tot de conclusie gekomen dat “we nu toch écht wel eens wat aan onze website moesten doen”.  Nieuw jaar, nieuwe website werd dan ook ons eerste (en enige) goede voornemen!

Zo gezegd zo gedaan. Direct op 2 januari hebben wij alle beschikbare koppen bij elkaar gestoken om onze ideeën voor de nieuwe website uit te werken. We begonnen met een brainstorm sessie. Welke informatie willen we eigenlijk allemaal kwijt op de website?

Post-its

Als echte Agilisten begonnen wij uiteraard heel enthousiast met een blanco vel en een heleboel post-its. Alle ideeën werden opgehangen en vervolgens netjes gesorteerd. Zo ontstonden de hoofdzakelijke onderwerpen, met daaronder uitgewerkte taken. Ieder pakte de taken op waar hij goed in was en onze favoriete directeur werd de Product Owner.

T-shaped als we zijn boog de ene collega zich over de technische kant van de website en de layout. Terwijl anderen aan de slag gingen met de content. Uit verschillende expertises heeft een ieder een backlog opgepakt, hiermee is gewerkt met de kwaliteiten van elke medewerker. Van elkaar leren was onze motto, zodat de persoonlijke kennis en expertise met elkaar wordt gedeeld.

Bergen

Een ding die de OGOOïsten met elkaar gemeen blijken te hebben is dat ze zich allemaal erg aangetrokken voelen tot de natuur. Om de zoektocht naar de juiste afbeeldingen nog even te compliceren, ontstond daardoor het idee dat wij voor ieder onderwerp een bijpassende foto in het thema ‘bergen’ wilden hebben. Alles leuk en aardig, maar in verloop van tijd begon onze website er steeds meer uit te zien alsof we een reisbureau waren in plaats van een bedrijf met respectabele Agile consultants! Dus hup, alles weer over een andere boeg en de zoektocht werd voortgezet.

Hacken

A fijn, het grootste deel van de techniek was geregeld, de afbeeldingen waren verzameld en her en der was er als wat tekst geschreven. Alles in elkaar puzzelen dan maar. And boy do we love puzzels! (ok niet iedereen, maar deze schrijver toevallig wel)

Nu hebben we voor onze website een layout gebruikt die enige gebruiksaanwijzing had. Zo kwam het voor dat de afbeeldingen in een bepaalde kader in de layout gegoten werden, waardoor vervolgens een deel van de afbeelding weg viel. Dat was niet perse altijd gewenst. Ook hier moest dus weer mee gestoeid worden. Gelukkig kunnen de meeste van ons ook wel een beetje programmeren. Het leukste van programmeren is misschien nog wel het hacken, dus na ook daar even de tanden in te zetten lukte het uiteindelijk om iedere afbeelding op de voor ons gewenste manier in de layout te weergeven. Weer een overwinning verder!

Successen moet je vieren

Na enkele dagen begon de website zich steeds meer naar tevredenheid te vormen. De taken van het eerdere bord waren afgehandeld, mits wij zelf of de Product Owner daar inmiddels niet over van gedachten was veranderd en wat overbleef waren enkele details. Om deze te organiseren stapten we van het bord af en maakten we een mooie checklist. Zo kon ieder deze details puntje voor puntje deze afwerken, werd er niks vergeten. Wat waren we allemaal trots op het resultaat! Successen moet je vieren, in dit geval niet alleen met high fives maar ook met een lekker gebakje.

Vervolgens zijn we zo enthousiast aan de slag gegaan met het live brengen van de website, dat we helemaal zijn vergeten de ‘kan ie live’ af te vinken..

Leave a Reply